GALERIE

Galerie NOLA, založená v roce 2016 v historickém městě Náchod, se od svého vzniku stala dynamickým centrem pro současné umění, jehož posláním je přiblížit široké veřejnosti aktuální výtvarnou tvorbu. Galerie nabízí prostor pro prezentaci děl umělců na různých stupních jejich kariéry – od etablovaných umělců na mezinárodní scéně až po začínající talenty, kteří si teprve hledají své místo na výtvarném poli.

NOLA se skládá ze dvou stejně velkých výstavních prostor, které umožňují flexibilní přístup k instalaci a prezentaci různorodých forem umění. Program galerie je pestrý a zahrnuje nejen tradiční platformy jako malbu, sochařství a fotografii ale také nové formy vizuálního umění, včetně instalací, videí a digitálního umění.

Naše galerie se zaměřuje na oslovování široké veřejnosti, od odborníků a milovníků umění až po místní obyvatele, kteří se možná s výtvarným uměním setkávají poprvé. Zvláštní důraz klademe na vzdělávací aspekty našich výstav, které jsou často doprovázeny komentovanými prohlídkami, workshopy a diskuzními večery. Naším cílem je nejen ukázat umění, ale také podnítit hlubší porozumění jeho významu a kontextu.

Galerie NOLA si klade za cíl stát se místem, kde se umění stává součástí každodenního života a kde se návštěvníci mohou setkávat s kreativními nápady, které obohacují jejich pohled na svět. Snažíme se být přístupní a atraktivní pro všechny věkové kategorie a demografické skupiny, a to nejen prostřednictvím našich výstav, ale i díky aktivnímu zapojení do komunitního života v Náchodě a jeho okolí.